'Omdat ik het waard ben' - Online workshop

1 mei 2020 door Mirjam Engelkes
eigenwaarde zelfvertrouwen
Deze digitale workshop is ontworpen om je eigenwaarde te versterken.
Je krijgt 4 uur persoonlijke begeleiding van Mirjam en oefeningen voor thuis.
Je doet mee in je eigen tempo. De workshop is vanaf elke locatie te volgen.

Veel mensen komen mijn spreekkamer binnen met het gevoel vast te zitten.
Ze worstelen met hun leven, hun werk, met hoe ze met zichzelf en met anderen omgaan.
Er is een verlangen; ze willen het anders maar weten niet goed hoe en waar ze moeten beginnen.

In deze workshop leer je:

  • beter contact te maken met je lijf, je emoties en behoeften;
  • woorden te geven aan wat je ervaart;
  • je behoeften te delen met je omgeving;
  • je beeld van jezelf bij te stellen.

Hoe werkt het?

  • Na je aanmelding ontvang je een persoonlijk wachtwoord waarmee je kunt inloggen op de online omgeving van de workshop.
  • We maken een beeldbel-afspraak voor een persoonlijke intake waarin we jouw vragen en doelen bespreken.
  • De workshop is geheel online en opgebouwd uit persoonlijke beeldbel-gesprekken, oefeningen, video’s, audio-fragmenten, links en persoonlijke e-coaching.
  • Ik stuur je online berichten om je door de workshop heen te leiden.
  • Je ontvangt in totaal 4 uur begeleiding van mij. Je bepaalt daarbij je eigen tempo.
  • Aan het begin van de workshop vul je een vragenlijst in. Deze wordt aan het eind van de workshop nogmaals afgenomen. We vergelijken de antwoorden om te bekijken wat er is veranderd.
  • Je kunt alle berichten en oefeningen downloaden zodat je ze ook na de workshop op een later moment nog eens rustig kunt bekijken. Dit helpt je het geleerde vast te houden.

De workshop bevat 6 onderdelen.


1. Eigenwaarde begrijpen
Je krijgt inzicht wat eigenwaarde is. Hoe eigenwaarde ontstaat en wat mensen doen als ze eigenwaarde hebben. Wat mensen doen als ze met hun eigenwaarde worstelen. Je krijgt inzicht in je eigen patronen.

2. Verbinding maken met je lijf
Wat ik merk is dat mensen die worstelen met eigenwaarde nogal eens de verbinding met hun lichaam kwijt zijn. Ze merken signalen van hun lichaam niet op of negeren ze waardoor (ernstige) klachten kunnen ontstaan. Je maakt (opnieuw) connectie met je lijf, leert je lijf opnieuw te lezen en met vriendelijkheid tegemoet te treden.

3. Respectvol omgaan met emoties
In plaats van ze weg te drukken of te veroordelen leer je je emoties op te merken, echt te voelen, er woorden aan te geven op een open, niet-veroordelende manier. 

4. Herontdek je verlangens
Veel mensen die ik begeleid zijn kwijt wat ze leuk vinden, waar ze energie van krijgen, waar ze van genieten. Je leert te voelen wat jou plezier geeft, waar je blij van wordt, wat je wilt en wat je niet wilt. Je leert woorden geven aan je verlangens en deze te delen met je omgeving.

5. Obstakels voor eigenwaarde
Mensen die worstelen met hun eigenwaarde denken vaak negatief over zichzelf. Ze vinden dat ze er niet toe doen, dat ze minder waard zijn dan anderen, dat ze niet goed genoeg zijn. We pakken deze obtakels aan buigen deze negatieve, belemmerende gedachten om in realistische, helpende gedachten over jezelf.

6. Doorbreek je routines
Je wordt uitgedaagd om je inzichten om te zetten in concreet gedrag. Je maakt afspraken met jezelf en gaat experimenteren met ander gedrag, thuis en op je werk.