Stress of burnout?

Heb je last van stressklachten?
Denk je dat je overspannen of burn-out bent?
Ik help je:

  • je klachten in kaart te brengen;
  • te herstellen;
  • de oorzaken aan te pakken;
  • stressklachten of burn-out in de toekomst te voorkomen.
brein stress of burnout

De aanpak van Mentalfit in 4 stappen

Herstellen We brengen in kaart waar je last van hebt. Misschien ben je burn-out of overspannen. Je mentale batterij is leeg aan het lopen en moet weer opgeladen worden.  Je krijgt praktische tips waarmee je dagelijks aktief kunt werken aan je herstel.

Inzicht We brengen in kaart wat je stress oplevert, in je werk en je privé-leven. Soms zijn er gebeurtenissen van langer geleden die nu nog doorspelen. Ook dat brengen we in kaart.

Veranderen We kijken wat jij zelf kunt doen om de oorzaken aan te pakken.

  • Soms betekent dat dat je iets zal moeten veranderen in je omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld veel werkzaamheden doet jou energie kosten, helpt het om te bespreken met je leidinggevende wat je in je takenpakket kunt veranderen.
  • Het kan ook zijn dat je tot de conclusie komt dat je niet meer op je plek zit en dat je op zoek gaat naar een andere functie of werkomgeving.
  • Of je komt tot de conclusie dat je iets niet kunt veranderen en dat je zult moeten accepteren dat het is zoals het is.
  • Wat de oorzaken ook zijn: in deze fase zul je zaken moeten aanpakken. Je zult zelf iets moeten veranderen in je eigen gedrag. Bijvoorbeeld door eerder je grenzen aan te geven. Of je perfectionisme aan te pakken. Dit kan onzekerheid met zich mee brengen. Je neemt beslissingen of gaat gedrag vertonen waar je zelf aan moet wennen en wat de omgeving nog niet kent van jou. Ik help je om hierin stappen te zetten.

Verankeren Realiseer je dat als je een burn-out hebt of overspannen bent, je tijd nodig hebt om te herstellen. Herstel gaat niet vanzelf. Je zult hier aktief aan moeten blijven werken. Ik help je je inzichten en veranderingen vast te houden. Zodat je weer met vertrouwen en energie zelf verder kunt, jij je mentaal weer fit(ter) voelt en je stressklachten in de toekomst voorkomt.

Goed om te weten

Welke onderdelen aan de orde komen is afhankelijk van je doel en -indien van toepassing- de afspraken met je werkgever.

Aanmelden via contactformulier